top of page

Vestuvės Portugalijoje. Svajonė? Gintarės ir Giedriaus tikros vestuvės saulėtoje šalyje.

Ilgai nekėliau jokių naujų įrašų apie vestuves, nors guli keletą papkučių su nuotraukomis ir laukia savo istorijos. Nekėliau, matyt dėl to, kad labai norėjau ir laukiau būtent šitų vestuvių. Taip, man jos ypatingos ir tikriausiai liks pačiomis įsimintiniausiomis.

Atsimenu viską - kaip susitikom su jaunais, kaip drąsiai pasakiau, kad AIŠKU mes viską padarysime, kaip vėliau tik galvojau o kaip? :D kaip derinom visus klausimus, kaip pasakiau vyrui, kad važiuojame su mašina į Portugaliją, kaip ilgai pakavau visą reikalingą dekorą, kad viskas tilptų, kad nieko nepritrūktų, kaip vežėmės žalumą iš Lietuvos ir visus 4500km važiavome su pledukais ir striukėmis, kaip Ispanijoje nakčiai tempiau dėžes į viešbučio kambarį, nes lauke +20. Ar buvo verta? Tikrai taip!!

Kol dirbom ten, galutinai supratome, kad mes norime gyventi šiltoje šalyje. Nors buvome pavargę, nors jauduliukas buvo stipresnis, nei dekoruojant vestuves Lietuvoje, viskas vyko labai ramiai, sklandžiai ir su šypsena veide. Vaizdai kiti, žmonės kiti, šiluma. Jau puošiant ceremonijos vietą, žiūrint į vandenyną, aiškiai supratau, kad noriu čia gyventi ir čia dirbti, Atmosfera visiškai kitokia, ypatinga.

Labai bijojau, kad paslaugų tiekėjai, kadangi pietėčiai, stipriai veluos ir bus labai, mums nebudingai, atsipalaidavę. Taip jie atsipalaidavę, taip jie šypsosi, krauna kėdes ir šypsosi, bet jie ne tik laiku viską padaro, bet dar ir anksčiau ir turi laiko paklausti kaip sekasi ir turi laiko pajuokauti.

Vestuvės vyko rugsėjo mėnesį ir dažniausiai tuo laikotarpiu jau nebuna didelių karščių, bet kadangi mes atvažiavome iš šaltosios Lietuvos, kur vasaros praktiškai nebuvo, saulėtoji Portugalija apdovanojo mus laaabai karštomis dienomis. Kad jus suprastumės, sekančią dieną po vestuvių, kai mes rinkome daiktus, vanduo vazose buvo toks karštas, kad buvo galima kavą išvirti jame ;)

Tada dar nežinojau, bet šios vestuvės tapo mūsų bendru projektu su GiDo Weddings , kurie tapo mūsų draugais ir partneriais. Jie susiplanavo savo vestuves Portugalijoje, turi patirties planavime ir kitose užsienio šalyse. Jų vestuvės buvo suplanuotos puikiai! Visais, ir svečiais ir paslaugų tiekėjais, kurie atvažiavo iš Lietuvos buvo pasirūpinta, už ką mes atskirai esame begalo dėkingi :)

Visi mūsų jaunieji žino, kad mes per galvą versimės, bet kokybė nenukentės, todėl mes jungiame jėgas su GiDo Weddings tam, kad ir jūsų šventė būtų TO BU LA! Planuojant vestuves užsienyje, yra labai svarbu turėti koordinatorius ir planuotuojus, kurie parekomenduos patikimus ir jau patikrintus paslaugų tiekėjus. Tačiau tenka vežtis šį bei tą iš Lietuvos, tarkim vedėją - jeigu toks bus. Šiose vestuvėse dirbome kartu su Žiogu, garso aparatūra buvo iš vietinių tiekėjų. Taipogi norui esant, galima ir fotografais pasirūpinti iš Lietuvos, nors tai tikrai nėra būtina. Šias vestuves fotografavo Mindaugas Kiznis . Tiekėjais iš Lietuvos pasirūpinti padėsiu ir aš. Taipogi didžiūlė problema yra su dekoru, floristika ir dekoracijų pasirinkimu - jo tiesiog nėra. Taip mes ir susipažinome su Ginatre ir Giedriumi, ačiū Portugalija :) Tačiau tai visiškai ne problema, mes turim viską - tekstilę, vazas, žvakides, stalo indus, rėmelius, polėkštes ir kt. ir mes visą tai vešime į Portugaliją dar ne vieną kartą ;)

Kitas dalykas, kuris manę labai maloniai nustebino, tai konditeriai, Gintarė man siuntė, kokio torto ji norėtų, tikrai labai gražus, bet žinau, kad Lietuvoje sunkiai pagamintų, arba stipriai interpretuotų, bet ten jį pagamino vienas prie vieno, netgi gyvas gėles sudėjo taip, kaip nuotraukoje. Apskritai Portugališki saldumynai yra kažkas tokio, ypač jeigu tikrai mėgstate desertus. Mes iš ten atvažiuojam porą kilogramų priaugę, vien dėl Pastel De Nata.

Galutinai Portugalija paperka vakare, kai saulė jau nusileido, bet lauke vis dar maloniai šilta, kai aplink dega žvakės ir lemputės, groja muzika niekur nereikia skubėti, atvirkščiai, norisi sustabdyti laiką. Jokie kaimynai nekviečia policijos, muzika ir juokas liejasi laisvai ir šokiai iki ryto po atviru žvaigždėtų dangumi.

Taigi atskiras ačiū už visą šitą istoriją Gintarei ir Giedriui, ačiū už afterį, senai taip linksmai nešokau, ačiū už galimybę, už bendravimą ir draugystę. Kol rašiau prisiminiau viską, netgi tą vakaro šilumą ir vėją.

GiDo Wedding + Vestuviu Studija By Viktorija Amkoladze = #dreamteam & #dreamweddings

info@gidoweddings.com

+44 7425 147137


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page